Cursus Mollen vangen: "De mol (be)grijpen"

Cursus "De Mol (be)grijpen". Deze cursus is laagdrempelig voor iedereen met een mollenprobleem.

Een keer een mol in de tuin? Deze kan je door een mollenvanger laten vangen, zelf mollenklemmen plaatsen, maar meestal is dat niet het einde van het verhaal. Na mol 2 komt nummer 3 en 5 en mol 8 meld zich vanzelf en gooien uw tuin of straatje weer over de kop. Of je nu huisvrouw, dokter, veehouder, jager of scholier bent: Deze cursus heeft een diversiteit aan belangstellenden wat het erg leuk maakt. Ook ander ongedierte komt zo nodig ter sprake.

De cursus start 's morgens om 9.30 uur met een kop koffie en een introductie.Tot de middag vertel ik over de mol wat hij doet en waarom. Bij dit gedeelte worden unieke foto's via een PowerPoint presentatie getoont, maar ook interessante films van gravende, etende en zwemmende mollen. Er wordt uitgebreid stilgestaan over het gedrag van de mol en wat de verschillende mogelijkheden zijn om ze te vangen. Dit doen we door middel van het vinden van zijn gangen met prikstokken en het correct plaatsen mollenklemmen.

Om 12.00 uur een eenvoudige lunch en 's middags gaan we diverse klemmen zetten. Om 15.00 uur volgt dan de uitreking van het certificaat "De mol (be)grijpen".

De cursus vindt plaats in Zuidhorn, Zuidlaren, Aardswoud, Noord-Holland en bij voldoende belangstelling ook bij u in de buurt.

Voor een actueel overzicht van de cursusdata klikt u hier